Menu od 3 lutego do 7 lutego - ZIMA W MIEŚCIE

                                         PONIEDZAŁEK 03.02

 

    ZUPA- Krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym   1,7,9

    II DANIE -Spaghetti bolognese z pomidorami pelatti i żółtym serem  1,7,9

     WEGE-  Spaghetti napoli z pomidorami pelatti i żółtym serem  1,7,9

 

                                                WTOREK 04.02

 

  ZUPA- Pomidorowa z makaronem 1,7,9

  II DANIE- Udziki w złocistej panierce, ziemniaki puree, mizeria z jogurtem  1,7

  WEGE- Kotlet brokułowo-serowy, ziemniaki puree, mizeria z jogurtem  7,9

       

                                                    ŚRODA 05.02

 

  ZUPA- Ogórkowa  7,9

  II DANIE- Kurczak w pięciu smakach, ryż, surówka chińska z białej kapusty  9

  WEGE- Pieczony ryż z wzrzywami, surówka chińska z białej kapusty  9

 

                                                  CZWARTEK 06.02

  ZUPA-  Krupnik 1,9

  II DANIE- Bitka wieprzowa w sosie maślano-kremowym, kasza gryczana, surówka z buraczków  7,9

   WEGE- Zapiekanka warzywno-makaronowa z salsą pomidorową, surówka z buraczków  1,9

 

                                                   PIĄTEK  07.02

  ZUPA- Barszcz biały  1,7,9

  II DANIE- Paluszki rybne, puree ziemniaczane, surówka z kapusty kiszonej  1,3,4

  WEGE- Naleśniki z białym serem i polewą czekoladową  1,3,7

 

                                                ŻYCZYMY SMACZNEGO

 

WYKAZ ALERGENÓW:

1. Zboża zawierające gluten i produkty pochodne 2. Skorupiaki i produkty pochodne 3. Jajka i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne i produkty pochodne 6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) 8. Orzechy 9. Seler zwyczajny i produkty pochodne 10. Gorczyca
i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki i siarczyny 13. Łubin i produkty pochodne 14. Mięczaki i produkty pochodne

Komentarze